De antioxidant astaxanthine

vrouw met boodschappen

Astaxanthine is één van de meest krachtige antioxidanten die de natuur te bieden heeft. Het is véél krachtiger dan vitamine C en vitamine E. Sommige onderzoeken beweren dat het we 500 keer krachtiger is dan vitamine E. Alle reden dus om astaxanthine als huidsupplement aan jouw dagelijkse huidroutine toe te voegen.

Hoe wordt astaxanthine gemaakt?

Het wordt gemaakt door plankton, algen, bepaalde planten, schimmels en bacteriën. Het is hun natuurlijke bescherming tegen de schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof. Deze plankton en planten worden gegeten door bepaalde vissen en dieren en komt op die manier in de voedselketen terecht.

Vissen als zalm, garnalen en kreeft en vogels als de flamingo zijn zo mooi roze dankzij astaxanthine. Maar het geeft ze niet alleen een mooie kleur, deze stof is onmisbaar voor hun gezondheid.

Wat doet astaxanthine voor je gezondheid?

Er zijn inmiddels veel wetenschappelijke studies uitgevoerd over de antioxidant astaxanthine. Inmiddels is bewezen dat als je 4 mg astaxanthine per dag slikt, je al na twee weken beter beschermd bent tegen zonschade.

Astaxanthine wordt in bijna alle organen en weefsels opgenomen. Astaxanthine helpt bij het tegengaan van het verouderingsproces door oxidatieve stress en ontstekingen. Deze antioxidant heeft een ontstekingsremmende werking. Wist je dat het ook helpt tegen vermoeide ogen? Het kan zelfs helpen staar te voorkomen.

Astaxanthine helpt je huid soepel te houden. Er zijn studies waaruit blijkt dat de huid minder droog en ruw is als je astaxanthine slikt. En bovendien waren er minder fijne lijnen en rimpels te zien.

Het is niet alleen voor je huid een wondermiddel: het bevordert ook je uithoudingsvermogen. Als je astaxanthine slikt wordt spierschade verminderd en herstel je sneller na het sporten. En het bevordert vetverbranding!

Tot slot: het bevordert de vruchtbaarheid, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Astaxanthine voor een mooie huid

Het slikken van astaxanthine als krachtige antioxidant is dus een zeer goede aanvulling op jouw beauty ritueel. Het helpt jouw huid (en ogen) te beschermen tegen beschadiging door UV-stralen, gaat oxidatieve stress tegen, helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen, het werkt ontstekingsremmend en helpt bij het voorkomen van een droge en ruwe huid.

Welke astaxanthine is de beste?

De hoogste concentratie astaxanthine wordt gevonden in een bepaalde alg: de haematococcus pluvialis.

De astaxanthine van Royal Green

De astaxanthine van Royal Green is afkomstig van de alg haematococcus pluvialis. De astaxanthine van Royal Green wordt in een uiterst schone omgeving, een zogenaamde ‘Biosecure Zone’ gekweekt, waar het zeewater schoon en gifvrij is. De astaxanthine is 100% van een natuurlijke oorsprong. En is niet synthetisch.

Is astaxanthine gevaarlijk?

De mciroalg haematococcus pluvialis wordt al meer dan 10 jaar in voedingssuppllementen gebruikt en is veilig voor de consumptie. In Amerika (waar ze al wat langer astaxanthine slikken) heeft astaxanthine de zogenaamde GRAS-status. Dit betekent: Generally Recognized as Safe).

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *